Zomertips

We delen allerlei mooie uitjes om te doen in de Naarden Vesting. Leuk voor jong en oud!

Ontdek de vesting per boot: Maak een rondvaart met Vestingvaart en bewonder de vestingwerken vanuit een uniek perspectief. Je vaart langs de prachtige bastions, grachten en over de vestingwallen. Onderweg hoor je interessante verhalen over de rijke historie van Naarden.

Boek hier een rondvaart!

Duik in de historie in het Vestingmuseum: Leer alles over de fascinerende geschiedenis van Naarden in het Vestingmuseum. Het museum knalt elke derde zondag van de maand met de kanonnen. De kanonniers van het Vestingmuseum schieten bijvoorbeeld op 16 juni de kanonnen om te laten zien hoe dat in de tijd van Napoleon ging.

Lees verder over het museum!

Doe mee met een stadswandeling: Er worden diverse stadswandelingen georganiseerd in Naarden Vesting, van verschillende afstanden. Geen idee welke wandeling je moet kiezen? Wij helpen je graag op weg! Start je bezoek in de Gele Loods.

Boek hier een wandeling!

Bezoek een gratis expositie: Koel af bij ons in de Gele Loods en breng een bezoek aan de tentoonstelling ‘Naarden en de Waterlinies’. Van strategisch verdedigingswerk tot Unesco Werelderfgoed: in de expositie en de bijbehorende film leer je alles over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Stelling van Amsterdam en de rol die Naarden daarin speelde.

Lees verder over de tentoonstelling!

Speurend de Vesting door: Ontdek de geschiedenis van de Vesting Naarden op een avontuurlijke en leerzame manier. Of je nu een kleine speurneus bent van 4 jaar oud of een stoere ontdekkingsreiziger van 12, wij bieden verschillende speurtochten aan.

Bekijk onze speurtochten!

Er valt nog veel meer te ontdekken

Naast deze tips zijn er nog tal van andere leuke dingen te beleven in Naarden Vesting. Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht maken, de toren beklimmen van de Grote Kerk, een voorstelling bijwonen in Podium deMess of een bezoek brengen het Weegschaalmuseum.

Laatste nieuws

Ga naar de bovenkant