Wat te doen?

Bekijk hier al onze activiteiten!

De Gele Loods is hét startpunt voor je bezoek aan de Vesting Naarden. Te voet, per boot of op de fiets: de medewerkers van ons bezoekerscentrum helpen je op weg en kunnen je alles vertellen over de bezienswaardigheden in de stad. Bovendien vind je in de Gele Loods de vrij toegankelijke tentoonstelling Naarden en de Waterlinies. Zo komt de geschiedenis van de stad tot leven en
kun je de Vesting Naarden verder te verkennen.

Bezoekerscentrum

Bezoekers-centrum

Hét startpunt voor een bezoek aan de Vesting Naarden

Naarden en de Waterlinies

Waarom is Naarden een Vestingstad? En wat heeft water te maken gehad met de verdediging van de stad? Bekijk de vrij toegankelijke tentoonstelling Naarden en de Waterlinies en verken daarna de Vesting Naarden.

STADSWINKEL EN BEZOEKERSCENTRUM

STADSWINKEL EN BEZOEKERSCENTRUM

Bij de Gele Loods helpen wij je op weg

Het bezoekerscentrum is dé plek om een bezoek aan de Vesting Naarden te starten. Je vindt hier informatie over de omgeving, een stadswinkel, tickets voor onze activiteiten en informatie over onze culturele bezienswaardigheden.

Activiteiten

Ontdek de Vesting Naarden te voet, op de fiets of per boot

VESTINGVAART

VESTINGVAART

Een Vestingvaart maakt je bezoek compleet

De mooiste manier om de Vesting Naarden te bekijken is vanaf het water. De boten varen in het seizoen vier keer per dag voor individuele gasten. De enthousiaste schippers vertellen je in ruim een uur, alles over de prachtige stad en haar geschiedenis.

FIETSEN & FIETSVERHUUR

Op de fiets de Vesting Naarden verkennen

Ontdek de Vesting Naarden en haar omgeving per fiets! Bij de Gele Loods geven wij je graag een korte of langere route mee. Ben je zelf niet op de fiets? Wij verhuren zowel stadsfietsen als elektrische fietsen. In de winterperiode is de verhuur op aanvraag.

STADSWANDELING

Met een gids op pad of liever zelf verkennen?

Met een stadsgids langs alle bezienswaardigheden lopen? Of liever zelf een wandeling maken? In en om de Vesting Naarden liggen prachtige wandelroutes. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis of van natuur houdt, er is voor iedereen een route beschikbaar.

TORENBEKLIMMING

Het mooiste uitzicht

Onder begeleiding van een torengids kun je naar het hoogste puntje van Naarden klimmen voor een weergaloos uitzicht over het Gooise landschap. Na 235 treden en 45 meter kom je boven aan in de toren van de Grote kerk en kun je genieten van het uitzicht.

STADHUIS

Huis van de Stad Naarden

Bezoek het Stadhuis van Naarden, een prachtig voorbeeld van Hollandse Renaissancestijl met dubbele trapgevel uit 1601. Het interieur van de benedenverdieping is nog precies zoals het was aan het begin van de 17e eeuw.

Cultuur

Ontdek de cultuur in de Vesting Naarden

HET NEDERLANDS VESTINGMUSEUM

HET NEDERLANDS VESTINGMUSEUM

Dwaal door de kazematten

Nieuwsgierig hoe het leven in de vestingstad er uit zag? In het Nederlands Vestingmuseum op bastion Turfpoort, loop je door de kelders van de kazematten en leer je hoe de vesting functioneerde in tijden van oorlog.

GROTE KERK NAARDEN

GROTE KERK NAARDEN

Baken van Holland

Bezoek de Grote Kerk en haar unieke, beschilderde tongewelf. Bekijk hier de mogelijkheden voor een individueel bezoek, een groepsbezoek of een torenbeklimming onder leiding van een torengids.

COMENIUSMUSEUM

COMENIUSMUSEUM

Maak kennis met Jan Amos Comenius

De beroemde Tsjechische pedagoog, filosoof, theoloog en diplomaat Jan Amos Comenius, is in de Vesting Naarden begraven. Hij was een promotor van het vrije denken over kerk en theologie. Bezoek het Comenius Museum en Mausoleum en leer alles over zijn leven en zijn werk.

WEEGSCHAALMUSEUM

WEEGSCHAALMUSEUM

Leer alles over wegen en meten

Hoe komt het dat een kilo overal op de wereld hetzelfde is? En wie heeft dat ooit bepaald? In het Weegschaalmuseum vind je antwoord op al deze vragen. Het museum is gevestigd in het Spaanse Huis, de plek waar Spaanse troepen in 1572 een groot deel van de Naardense bevolking om het leven bracht. Komend jaar 450 jaar geleden.

PODIUM DEMESS

PODIUM DEMESS

Culturele plek in het hart van de Vesting Naarden

Podium deMess is een prachtig klein theater en heerlijke culturele plek in het het hart van de Vesting Naarden. DeMess biedt een breed aanbod aan voorstellingen, lezingen, debatten, cafe’s en wisselende foto-exposities. Voorstellingen kun je boeken via de website van deMess.

BIJ ANDREAS

BIJ ANDREAS

Concertpodium voor jong pianotalent

Concertpodium Bij Andreas in de voormalige Andreaskerk biedt een podium aan jong pianotalent. De prachtige concerten zijn te boeken via de website van Bij Andreas.

Arrangementen

Een geheel verzorgde dag in de Vesting Naarden

ARRANGEMENT OP MAAT

ARRANGEMENT OP MAAT

Activiteiten voor gezelschappen!

Met familie, vrienden of collega’s een volledig verzorgde dag in de Vesting Naarden? Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord en stellen naar wens een programma samen.