Laden Evenementen
Bevrijding van Naarden & het Gooi 1673
Naarden maakt zich op voor de herdenking van 1673 en viert de bevrijding van de Fransen in Naarden & het Gooi, nu 350 jaar geleden en het Rampjaar genoemd in onze geschiedenis!
Op Open Monumentendag, zondag 10 september aanstaande, vindt er een grote re-enactment plaats rond de Utrechtse Poort (over de uittocht van de Fransen en de intocht van het Staatse leger olv Willem III, de prins van Oranje) gevolgd door een tocht door de stad. Zorg dat je erbij bent tussen 11.30-13.00 uur!
De grote herdenking en viering in de stad volgt op zaterdag 16 september. Er zijn lezingen in het stadhuis, er worden speciale stadswandelingen verzorgd door de gidsen van Vereniging Vestingstad via de Gele Loods, er is een prachtige tentoonstelling bij het Vestingmuseum met de titel ‘Naarden ontzet! Amsterdam gered? en in het Comeniusmuseum is de tentoonstelling ‘In oorlog en vrede’ nog te bezichtigen. Ook het stadsarchief zal een aantal belangrijke stukken laten zien en is in de middag vrij toegankelijk.
Rond 14.00 uur biedt burgemeester Han ter Heegde voor het stadhuis kopie-vaandels uit 1773 aan die teruggeplaatst zullen worden in de Schepenenkamer.
Dit wordt gevolgd door een optocht met muziek richting het Vestingmuseum. De grote afsluiting van die dag volgt om 20.00 uur in de Grote Kerk Naarden. Je kunt daarvoor een kaartje kopen via Podium deMess www.demess.nl/voorstellingen of via onderstaande link.
De inloop is om 19.30 uur, koffie en een drankje zijn inbegrepen dus mis het niet. Pas over 50 jaar volgt wellicht weer eens een vergelijkbaar evenement…

Titel

Ga naar de bovenkant